Cum instalezi un antivirus bun si cum devirusezi un laptop virusat

Pentru a afla cum devirusezi laptopul personal sau un calculator infectat cu malware, putem urma pasii de mai jos:

Pentru inceput trebuie sa ne decidem ce antivirus sa achizitionam pentru laptop sau ce antivirus este mai bun pentru un calculator infectat cu spayware, malware sau orice alt tip de virus:

1. Mai jos regasim o lista cu cei mai cunoscuti antivirusi de pe piata:

- Bitdefender

- Norton

- Kaspersky

- ESET

- Webroot

- Avast

- McAfee

- Trend Micro

- Avira

- Nod32

- Malwarebytes

- Sophos

- Intego

2. Un antivirus poate fi un antivirus gratuit sau un antivirus platit prin intermediul unei licente pe o perioada limitata de timp, in general licenta unui antivirus se achizitioneaza pe o perioada de 6 luni, 12 luni sau mai mult.In general un antivirus platit ne ofera o perioada gratuita de proba, perioada de proba la un antivirus gratuit este de 30 zile, perioada in care el functioneaza la fel ca si cand ar fi fost cumparat, acum probabil ti-a venit in minte intrebarea:"daca dupa 30 de zile in dezinstalez si il instalez din nou?" nu, nu functioneaza chiar asa, chiar daca daca vei reinstala acelasi antivirus dupa perioada de proba de 30 zile el va fi inactiv, singura metoda prin care "poti pacali sistemul" este....reinstalarea windows-ului si cum nu ne putem reinstala windows-ul din 30 in 30 zile din cauza antivirusului trebuie sa ne decidem daca dorim un antivirus a carui licenta sa o cumparam sau sa ne alegem un antivirus gratuit cu functionalitati limitate.

"Functionalitati limitate?" da, un antivirus antivirus gratuit este de regula o versiune cu functionalitati limitate a versiunii platite.

3. Trebuie sa verificam daca laptopul sau calculatorul personal are suficiente resurse (memorie RAM, procesor, capacitate de stocare) pentru a putea rula antivirusul ales de noi, aceste cerinte le vom gasi pe site-ul producatorului antivirusului.

4. Dupa ce instalezi un anitivirus gratuit sau platit, trebuie sa ii facem update, de regula update-ul bazei de date a antivirusului se face automat dupa instalare dar este bine sa verificam acest lucru, un antivirus care nu este la zi cu baza de date, este aproape la fel de ineficient ca un antivirus dezactivat.

5.Scanarea sistemului poate fi o scanare rapida a laptopului cu antivirusul, scanare completa de calculator, sau scanare personalizata a anumitor fisiere:

- Scanare partiala sau scanare rapida: va scana doar fisierele importante de sistem, aceasta scanare va dura putin timp dar nu va verifica toate fisierele sistemului sau toate documentele pe care le stocati pe laptop sau calculator.

- Scanare completa: va scana tot laptopul, toate fisierele windows-ului si toate fisierele si documentele dumneavoastra din laptop (poze, documente, aplicatii, etc.)

- Scanare personalizata: ne va lasa sa alegem noi ce sa il punem sa scaneze, un anumit folder suspect cu poze, a anumita partitie infectata, sau un anumit program instalat pe laptop.

5. La final dupa scanarea completa a laptopului nu mai ramane decat sa vizualizam cati virusi a identificat antivirusul in laptop, cati dintre acestia au fost stersi si cati virusi au fost pusi in carantina.



Lista cu principalele tipuri de virusi periculosi:


Trojan:

Virusii de tipul troian sunt virusi care sunt mascati in spatele unei aplicatii si se activeaza la rularea aplicatiei respective.

Spyware:

Sunt utilizati pentru a fura date din laptop sau calculator, date personale, date bancare, informatii importante.

Adware:

Sunt virusi utilizati pentru a ne genera reclame mai mult sau mai putin rau intentionate.

Rootkits:

Ajuta un atacator (hacker) sa ne acceseze laptopul personal in favoarea colectarii de date, spionarii sau chiar stergerii fisiereleor de pe laptopul nostru.

Ransomware:

Odata infectat laptopul nostru cu acest tip de virus, fisierele noastre vor fi criptate (codate) si nu vor mai putea fi folosite chiar daca ele exista in continuare in laptop.

Worms:

Virusii de tip worm se multiplica pentru a ne "sufoca" calculatorul sau pentru a ne consuma tot traficul de internet.

Keyloggers:

Tipul de virusi keylogger sunt virusii utilizati pentru a ne spiona un calculator sau un laptop personal, urmarindu-ne toata activitatea pe care noi o desfasuram pe laptopul respectiv.

Ce spun clientii?

Cateva dintre parerile clientilor...

reparatii calculator ilfov
Asteptam apelul dumneavoastra

Suntem aici pentru a rezolva problema dumneavoastra rapid si eficient.

  • windows 10
  • instalare office
  • instalare antivirus
  • reparatii laptop asus
  • instalare kaspersky